Middagsprovningar hösten 2017

LANGUEDOC – världens mest underskattade vinregion
Torsdag 19 oktober 2017 kl. 18:00-ca 20:30

Languedoc är världens största och kanske mest underskattade vinregion. Den är känd för sina prisvärda viner, men än mer imponerande är den stora bredden. Här produceras friska vitviner, smakrika rödviner och mousserande viner av mycket hög kvalitet. I Roussillon produceras dessutom några av världens bästa starkviner.

Inledningsvis berättar jag om vinregionen Languedoc och vi provar totalt 6 viner, både typiska och mer oväntade. Två av vinerna provar vi till förrätten och de resterande fyra till huvudrätten. Vi avslutar middagsprovningen med kaffe och pralin.

Med lite tur är min gode vän Guy i Stockholm och gör mig sällskap. I så fall kommer han att berätta om hur det är att vara riktigt vinbonde i Languedocs allra finaste ursprungsbeteckning.

CHAMPAGNE – bubblande och bäst i världen
Torsdag 30 november 2017 kl. 18:00-ca 20:30

Bli champagneexpert lagom till nyår! På denna provning fascineras vi av Champagnes historia och går igenom vilka druvsorter som dominerar de olika underdistrikten. Dessutom lär du dig vad som faktiskt gör drycken unik i världen, något till och med självutnämnda champagneexperter har svårt att förklara.

Inledningsvis berättar jag om vinregionen Champagne och vi provar totalt 6 viner, både typiska och mer oväntade. Två av vinerna provar vi till förrätten och de resterande fyra till huvudrätten. Vi avslutar middagsprovningen med kaffe och pralin.

Information om middagsprovningarna och hur du bokar

Datum: tors 19/10 2017 (Languedoc) och tors 30/11 2017 (Champagne)
Tid: Vi börjar kl. 18 (och vi räknar med att vara klara ca kl. 20:30)

Ingår

  • Föredrag.
  • Provning av 6 olika viner.
  • Förrätt, huvudrätt och kaffe/the+pralin.
  • Faktablad om provningens tema.

Pris: 795 kr/tillfälle eller 1 395 kr för båda provningarna.

Boka/betala?
Boka och betala direkt till Under Kastanjen.
vinbonden@underkastanjen.se
Telefon: 08-21 50 04

Hitta dit?
Under Kastanjen ligger på Kindstugatan 1 i Stockholm. Restaurangen ligger 400 meter från Gamla Stans tunnelbanestation. Även bussar 2,3, 53, 55, 57, 59, 76 och 96 stannar mindre än 500 meter från restaurangen.

Kontakta Vinbonden för mer information

Vill du boka en egen vinprovning, vinkurs eller vinresa?

Jag håller vinprovningar och vinkurser för stora och små grupper i hela Sverige samt arrangerar vinresor för grupper till många av världens vinregioner.

Kontakta mig för mer information, offertförfrågningar och bokningar
E-post: vincent@vinbonden.se
Mobil: 0737-349 279