5 underbara dagar i Chablis & Champagne
En gruppresa med Vincent Arrhenius

Champagne är en av världens mest berömda vinregioner. Och det finns skäl till det. Man har en unik produkt som står som modell för många av världens mousserande viner.

Chablis är enormt populärt i Sverige. På varenda krog finns åtminstone en chablis som det säkra kortet till fisk och skaldjur.

Dag 1: Ditresa och välkomstmiddag i Chablis
Vi flyger direkt till flygplatsen Charles de Gaulle i Paris. Därefter åker vi till regionen Chablis där en välkomstmiddag väntar. Här ska vi bo två nätter.

Dag 2: Två vingårdsbesök i Chablis
Efter frukost åker vi till vårt första vingårdsbesök. Efter en trevlig lunch åker vi vidare till dagens andra vingårdsbesök. Under dagens vingårdsbesök lägger vi fokus på regionen Chablis samt druvsorten chardonnay eller beaunois som den kallas lokalt i Chablis. På kvällen äter vi en trevlig middag tillsammans.

Dag 3: Mot Champagne
Efter frukost checkar vi ut och åker mot Champagne. Under resan norrut besöker vi en vingård i den södra delen av Champagne. Vi har också möjlighet att göra något annat. Exempelvis skulle vi kunna göra ett stopp i Troyes och se matmarknaden och lite av staden innan vi åker vidare. Vi siktar på att anlända till vårt boende i Champagne i slutet av eftermiddagen eller tidig kväll. På kvällen äter vi en trevlig middag tillsammans.

Dag 4: Två vingårdsbesök i Champagne
Efter frukost åker vi till vårt första vingårdsbesök. Efter en trevlig lunch åker vi vidare till dagens andra vingårdsbesök. Under dagens vingårdsbesök lägger vi fokus på regionen Champagne och de olika stilar som finns. På kvällen äter vi en trevlig middag tillsammans.

Dag 5: Hemresa
Efter frukost åker till flygplatsen Charles de Gaulle i Paris för att flyga hem.

Viktig information om resan

Pris
Liten grupp (10-15 personer): 15 900 kr /person i dubbelrum
Stor grupp (16-22 personer): 13 900 kr /person i dubbelrum
För ännu mindre eller större grupper, be om offert.
Läs mer om mina Betalnings- och resevillkor >>

Vad ingår?
Flyg tur och retur Stockholm/Göteborg/Köpenhamn–Paris
4 nätters boende
12 måltider (fyra frukostar, fyra luncher och fyra middagar)
5 vingårdsbesök & vinprovningar
Transport i Frankrike
Vincent Arrhenius som reseledare och guide.

Valfria tillägg
Enkelrumstillägg: 2 200 kr

Kontakta Vinbonden för mer information

Vill du boka en egen vinprovning, vinkurs eller vinresa?

Jag håller vinprovningar och vinkurser för stora och små grupper i hela Sverige. Jag arrangerar också vinresor för grupper till många av världens vinregioner.

Kontakta mig för mer information, offertförfrågningar och bokningar
E-post: vincent@vinbonden.se
Mobil: 0737-349 279