6 underbara dagar i Bordeaux
En gruppresa med Vincent Arrhenius

Bordeaux är världens mest berömda vinregion. Till det finns många skäl. Två av de viktigaste är att regionen genom historien alltid varit öppen för andra länders handelspartners och att forskningen som Peynaud och Ribereau-Gayon bedrev på 1950-, 60- och 70-talen var banbrytande. Det är också framför allt sedan 1950-talet som exporten av bordeauxviner ökat som mest. Regionen är världsberömd för sina lagringsdugliga röda viner samt söta ädelrötade viner från Sauternes och Barsac. Dessutom produceras många bra torra vita viner, roséviner i både vanlig roséstil och den kraftfullare clairetstilen samt en mindre mängd mousserande.

Dag 1: Välkomstmiddag
Från flygplatsen Mérignac åker vi till staden Bordeaux. Vi checkar in på vårt centralt belägna hotell, där vi kommer att bo under hela vistelsen. På kvällen samlas vi för en gemensam välkomstmiddag på en närliggande restaurang.

Dag 2: Bordeaux & Pessac-Léognan
Efter frukost samlas vi för en stadsvandring i staden Bordeaux och lär oss dess historia och arkitektur. Efter en god och trevlig lunch åker vi till Pessac-Léognan för ett första vingårdsbesök. Dagens fokus är druvsorten sauvignon blanc och fatlagring av vita viner. Fri kväll.

Dag 3: Médoc & cabernet sauvignon
Médoc är den traditionellt mest prestigefyllda delen av Bordeaux. Längs vägen D2 nordnordväst om Bordeaux ligger de magnifika slotten som ett pärlband. Utmärkande är den stenrika sandjord, en förutsättning för att cabernet sauvignon ska mogna. Vi besöker två olika vinproducenter och äter en god lunch mellan besöken. Dagens fokus är Médoc och dess steniga sandjord. Fri kväll.

Dag 4: Graves & Sauternes
På förmiddagen besöker vi ett vinslott i vindistriktet Graves sydsydost om staden Bordeaux, känt för både förstklassiga vita och röda viner. På eftermiddagen besöker vi Sauternes, distriktet synonymt med ett av världens mest eftertraktade söta viner. Fokus är druvsorten sémillon och varför ädelrötan är närvarande just här. Fri kväll.

Dag 5: Saint Émilion & Pomerol
Distrikten Saint Émilion och Pomerol ligger nordost om staden Bordeaux. De ansågs länge underlägsna Médoc på grund av den leriga jordmånen. I dag görs här många av de nya toppvinerna. Vi besöker en vingård nära staden Saint Émilion, där vi äter en god lunch, samt en vingård i Pomerol. Dagens fokus är högra flodbanken och dess leriga jordmån. Dagen och resan avslutas med en gemensam middag.

Dag 6: Hemresa
På förmiddagen åker vi mot flygplatsen.

Viktig information om resan

Pris
Liten grupp (10-15 personer): 14 900 kr /person i dubbelrum
Stor grupp (16-22 personer): 12 900 kr /person i dubbelrum
För ännu mindre eller större grupper, be om offert.
Läs mer om mina Betalnings- och resevillkor >>

Vad ingår?
5 nätter på 4-stjärnigt hotell med frukost
4 flerrättsluncher med viner
2 flerrättsmiddagar med viner
7 vingårdsbesök & vinprovningar
1 kortare stadsvandring i staden Bordeaux
Transporter i Frankrike
Vincent Arrhenius som reseledare och guide.

Valfria tillägg
Enkelrumstillägg: 2 700 kr
Flygbiljett: 3 500 kr/person Stockholm – Bordeaux.

Kontakta Vinbonden för mer information

Vill du boka en egen vinprovning, vinkurs eller vinresa?

Jag håller vinprovningar och vinkurser för stora och små grupper i hela Sverige samt arrangerar vinresor för grupper till många av världens vinregioner.

Kontakta mig för mer information, offertförfrågningar och bokningar
E-post: vincent@vinbonden.se
Mobil: 0737-349 279